Bianca Heller is Miss Klazienaveen 2019

De 23-jarige Bianca Heller is afgelopen zaterdag gekroond tot de nieuwe Miss Klazienaveen. Isabel Redder uit Coevorden won naast de derde plek in de missverkiezing tevens de titel voor de meest sympathieke deelneemster.

Aan de derde editie van de verkiezing op het Esdal College in het dorp deden twaalf meiden mee. Zij waren vooraf uitgekozen uit een groep van 32 meiden die zich begin dit jaar hadden aangemeld.

‘Je gunt het elkaar gewoon’
De winst is bij Heller nog niet echt doorgedrongen. ,,Ondanks dat familie en vrienden vanaf het begin zeiden dat ik zou winnen, dacht ik daar totaal niet aan. Het was de eerste keer dat ik aan zo’n verkiezing meedeed. Ik ben net afgestudeerd als verpleegkundige aan het Drenthe College in Emmen en werk in de gehandicaptenzorg. Daardoor heb ik mijzelf beter leren kennen en nu vond ik het tijd om mijzelf te laten zien, onder andere tijdens het optreden dat ik samen met mijn eigen dansgroep van de plaatselijke gymvereniging deed.”

Wat de zeskoppige jury uiteindelijk de doorslag gaf om haar tot winnares te bekronen, weet Heller niet. ,,Dat besluit vond achter gesloten deuren plaats. Nee, ik had totaal niet verwacht dat ik zou winnen en had gaandeweg de verkiezing ook totaal niet die indruk. Er deden ook leuke andere meiden mee en je gunt het elkaar gewoon. Ik kan het nog steeds niet geloven.”

Visitekaartje
Het komend jaar is Bianca een soort visitekaartje voor het veendorp. ,,Zo ben ik komende zondag als Miss Klazienaveen aanwezig bij de start van de triatlon, zo ook volgend jaar mei bij de start van marathon. En er staan nog meer activiteiten op de agenda. Ondanks dat dat ik het niet had verwacht ga ik er natuurlijk wel van genieten.”

Miss Congeniality
Bianca vormt met respectievelijk Zoë, Isabel, Deniece en Michelle de top 5.

,,Bianca won tevens de titel Miss Photogenic”, zegt organisator Joyce Capellen. ,,De titel van Miss Congeniality ging naar Isabel Redder; zij werd verkozen tot de meest sympathieke deelneemster.”

Mentaliteit
,,De meiden zijn door de organisatie op inzet, doorzettingsvermogen, enthousiasme en hun mentaliteit tijdens verschillende activiteiten beoordeeld. Deze punten tellen voor 40 procent mee, terwijl 10 procent meetelt voor het stemmen. De overige 50 procent werd tijdens de finale door de jury gegeven”, zegt Capellen.

Nieuws

5 comments to Bianca Heller is Miss Klazienaveen 2019

Geef een reactie

Comment
Name*
Mail*
Website*