Zoë Hartman is de eerste miss Klazienaveen

Grote blijdschap bij de Klazienaveense Zoë Hartman. Zij werd zaterdag gekroond tot miss Klazienaveen 2017.

De eerste editie van Miss Klazienaveen werd gehouden in het Esdal College in Klazienaveen. Bij de verkiezing werd Benthe Walda tweede en Janine Bijma derde. De titel miss Photogenic was voor Manuela Hebels.

Zichzelf zijn

‘In deze verkiezing staat niet alleen beauty centraal, maar het belangrijkste is dat de meiden zichzelf zijn. Daarnaast moeten ze trots zijn op wie ze zijn en naast beauty ook de brains hebben’, zegt organisatielid Joyce Capellen.

De meiden zijn vooraf beoordeeld door de organisatie op inzet, doorzettingsvermogen, enthousiasme en hun mentaliteit tijdens verschillende activiteiten. ‘Deze punten tellen voor 40 procent mee’, aldus medeorganisator Jordy Fidder. Ook is er een voting geweest, dit telde voor 10 procent mee.

Bij de finale was een onafhankelijke jury die de meiden beoordeeld heeft tijdens een voorstel-, bikini-, gala- en vragenronde. Deze punten telden voor 50 procent mee. De jury bestond uit Heleen Bijma (Deputy Princess Miss European Netherlands), Natascha Postma (Miss Intercontinental Drenthe), René van der Weide (Wethouder Emmen) en Roelie Lubbers (Gouden Pijl).

Nieuws